HEM        PRODUKTER       INSTRUKTIONSFILMER       NYHETER        RESERVDELAR       OM OSS       KONTAKT                    
 
OM OSS


Vi vet att professionella användare ställer höga krav på sin utrustning och våra verktyg är konstruerade för att tillmötesgå VVS-installatörers behov, både med avseende på kvalitet och precision. För oss är det viktigt att ha ett brett sortiment inom våra produktområden och vår målsättning är att oavsett vilken typ av rör som krävs för ett visst jobb, så skall våra kunder alltid kunna hitta rätt FROMAX verktyg. Vi erbjuder en rad olika verktyg för kapning och bockning av de vanligaste typerna av rör exempelvis stål, gjutjärn och koppar med eller utan isolering och i en mängd olika dimensioner. Verktygen distribueras av de ledande återförsäljarna i branschen.

Ända sedan 1947 då Ingenjörsfirman AXO grundades av Erik Axbjer har vi kontinuerligt arbetat med att utveckla och producera kvalitetsverktyg. 1952 lanserade han den första produkten för rörbranschen, Fromax kedjekniv. Han kom då att besöka många byggarbetsplatser och upptäckte hur tidsödande bockningen av kopparrör var, sandfyllning, pluggning av rörändarna, värmning i ässjan och slutligen en mer eller mindre lyckad bockning utförd i skruvstycket. ”Det här måste gå att ändra på ”, tänkte Erik och efter mycket experimenterande kom de första verktygen fram. De klarade de då aktuella dimensionerna 11 och 13 mm. Efter någon tid fanns även ett verktyg för 16 mm rören och så småningom för hela serien upp till 42 mm.

1967 hade efterfrågan på dessa produkter växt så pass mycket att det behövdes ökad produktionskapacitet. Därför byggdes en ändamålsenlig produktionslokal i Älvsjö industriområde strax utanför Stockholm, här tillverkas alla våra verktyg än idag. I samband med detta bytte företaget namn till Aktiebolaget Fromax, med namn efter den populäraste produktserien. Sedan starten har utvecklingen fortsatt och vi arbetar ständigt med att förbättra våra befintliga produkter och utveckling av nya. Vår senaste produktserie är Nr. 60 ett bockverktyg framtaget för bockning av Alupex rör.


 

AB FROMAX
Adress: Götlundagatan 19 | 124 71 Bandhagen
Telefon: 08-863600 | Fax: 08-862447 | E-post: info@fromax.com